INSTALLATIETIPS

Installatietips

Het modulaire systeem van Artifence schermen uit de basic lijn maakt montage in eigen
beheer mogelijk. Met enige kennis en vaardigheden en met het behulp van het juiste
gereedschap kunt u zelfs de schermen op maat maken. In de installatie instructie tekeningen wordt in duidelijke stappen de werk volgorde aangegeven. Indien u ervoor kiest zelf te plaatsen en monteren, neem dan ruim de tijd om de instructies goed te bestuderen en raadpleeg eventueel ook de uitgebreide video instructies. Zorg voor een goede voorbereiding van de werkplek en volg onze instructies nauwkeurig. Zo komt u niet later voor verassingen te staan. Ruim genomen kunt u in slechts 3 fasen een scherm opbouwen.

FASE 1

Plaatsen palen. Tijdens deze fase moet een lijn gespannen worden vanaf het beginpunt tot het eindpunt van de schermopstelling. Het eindpunt kan ook een hoekpaal zijn. Tijdens deze fase moet de eerste paal geplaatst worden. Voordat de paal geplaatst wordt, dienen de steunen gemonteerd te worden en evt. een betonanker. Bij plaatsing in de grond dient er een gat gegraven te worden, vervolgens de paal voorbereiden en beton storten. Bij plaatsing op betonvloeren zullen gaten voorgeboord moeten worden om later het voetstuk op vast te zetten. Om verassingen te voorkomen verdient het de aanbeveling om de digitale installatie handleiding in een geprinte hard copy op de werkplek aanwezig te hebben. Dit stelt u in staat de juiste onderdelen aan de hand van de tekeningen te identificeren en ze op de juiste wijze te monteren.

FASE 2

Nadat de eerste paal vast-en waterpas staat, kan de tweede paal los gezet worden. Eerst
worden de tussen frames aangebracht, welke de perfecte mal zijn voor de onderlinge
paalafstand, waarna de tweede paal aangebracht kan worden. Het is van belang dat u de
frames strak tussen de palen aanbrengt, zodat tijdens de 3e fase het glas goed past. Nadat de tweede paal vaststaat, kunt u de frames waterpas stellen en definitief vast zetten. Zorg dat u een goede boormachine ter beschikking heeft en dat u precies te werk gaat. Het is belangrijk dat dit goed gebeurd, omdat een slecht geboord gat in een afwijkende maat kan zorgen voor problemen.

FASE 3

Tijdens deze fase kunt u de glaslamellen aanbrengen. In verband met het aanbrengen van zelfklevende foamstrips tussen het glas en het frame, dienen de omstandigheden goed te zijn (d.w.z. droog en redelijke temperaturen). Bij de verticale configuratie worden de glaslamellen volgens een vaste verdeling tussen het onder-en bovenframe geplaatst. Bij de horizontale configuratie worden de lamellen volgens een vaste indeling tussen de palen gemonteerd. Het verdient de aanbeveling om (glas)handschoenen te dragen. Dit geeft uw handen meer grip en voorkomt het wegglijden van het glas. Behandel het glas met respect tijdens montage. Al is het glas nog zo sterk, is het tegelijkertijd tijdens montage op zijn kwetsbaarst. Mocht u in de eerste fasen iets verkeerd gedaan hebben waardoor het glas niet goed past, ga dan nooit met extra kracht het glas in de gewenste positie dwingen. Glas mag niet onder spanning gemonteerd worden. In een dergelijke situatie kunt u het beste de voormontage nog eens goed controleren en de eerder gemaakte fout opsporen en verhelpen. Indien u de frames tijdens de eerste twee fasen volgens voorschrift gemonteerd heeft, zal het glas perfect passen. Het modulaire systeem maakt het mogelijk de schermen in eigen beheer op maat te maken. Door het weglaten van glaspanelen kunt u de schermen in stappen van 21½ cm inkorten, waardoor u de gewenste totaalafstand of de gewenste hoogte kunt benaderen. Dit heeft wel als
gevolg dat u de profielen moet inkorten. Dit is in eigen beheer te doen met een haakse slijper. Neem bij gebruik van dit soort gereedschap voorzorgsmaatregelen voor bescherming van uw ogen en handen. Indien u een perfecte zaagsnede wilt hebben, dan is een speciale afkortzaag voor aluminium het aangewezen gereedschap. Hiervoor zult u een specialist moeten raadplegen. Wilt u meer weten over de flexibiliteit van het modulaire systeem van Artifence schermen?

Adres gegevens:


Eemdijk 39-A, 3754NC
EEMDIJK / Nederland
(geen bezoekadres)
Telefoon 0031-(0)613253119
Email info@artifence.com
web www.artifence.com

 

 

 

VIDEO INSTRUCTIES

Goede voorbereiding is het halve werk. Hiervoor kunt u de onderstaande link raadplegen:

 

MONTAGE VIDEOS