ONTWIKKELING

ONTWIKKELING

Het is al een hele kunst om producten voor binnenshuis gebruik te ontwerpen, maar voor buiten toepassingen wordt het echt een technische uitdaging. In toenemende mate worden de klimatologische omstandigheden steeds extremer. In Zuid Europa hebben we te maken met veel hogere temperaturen over langere periodes en in ons land meer en meer neerslag. Daar moeten wij rekening mee houden tijdens het ontwerpen en produceren van onze producten. Wellicht interessant voor u om even mee te lopen tijdens de rondleiding in onze keuken.

Grondstoffen & afwerking
Wij gebruiken verschillende materialen en grondstoffen voor onze producten die aan drie vereiste eigenschappen voldoen, namelijk duurzaamheid, hoge kwaliteit en recyclebaar. Het gaat met name om aluminium, glas, rubber, kunststof en beton.. Het aluminium is van nature bestand tegen corrosie, echter geven wij het nog een extra behandeling om het materiaal langer te beschermen. Het glas is haast onverslijtbaar. Rubber en kunststof hebben zich ook in de praktijk bewezen als duurzame materialen. Ook beton is een winnaar op het gebied van lange levensduur. Wij kunnen geen exacte tijdsduur koppelen aan de levensduur van deze materialen, daar de omgeving en de wijze van gebruik hierop sterk van invloed kunnen zijn.

Lichtbron & constructie
Onze LED armaturen kenmerken zich door een lange levensduur en een laag energieverbruik. Wij werken samen met vooraanstaande fabrikanten op het gebied van LED lichtbronnen. Voor de levensduur van deze lichtbronnen geldt een indicatie van 25.000 branduren. Deze indicatie is gebaseerd op een ideaalsituatie en kan in werkelijkheid afwijken door de omstandigheden waarin een armatuur met betreffende LED lichtbron gebruikt wordt. Factoren zoals weersinvloeden, aantal schakelingen, verkeerde montage en spanningswisselingen in het stroomnet kunnen het aantal branduren negatief beïnvloeden. Om de LED’s en elektronica te beschermen tegen vocht bouwen we robuuste constructies. Ze worden met de rugzijde in een beschermde behuizing geplaatst en voorzien van een siliconen afdichting. Aan de voorzijde worden ze afgedekt met een afdichting van slagvast polycarbonaat. Dit is vergelijkbaar met het materiaal waar kogelvrij glas van gemaakt wordt. Het is taai, duurzaam en slagvast. Daarnaast is polycarbonaat goed bestand tegen UV licht en temperatuurswisselingen.

Quality control

We ontwikkelen onze producten zelf waardoor we zeer nauwkeurig opgezette specificaties hebben. Onze leveranciers van de grondstoffen zijn uitvoerig ingelicht over deze specificaties. Ook hebben deze leveranciers een "quality audit" gehad, waarbij wij persoonlijke de productie bezocht hebben, alle relevante kwaliteitscriteria gecontroleerd en het ISO normering systeem doorgenomen hebben. Daarnaast hebben deze partijen CE normering en hiervoor zijn ze met een inspectie bezoek vereerd door TNO Nederland. Bij ieder levering wordt nog eens extra een representatieve eind controle gedaan om er zeker van te zijn dat alles aan onze kwaliteitseisen voldoet. Na voltooiing van het eindproduct in onze eigen productie, controleren wij tevens de kwaliteit. Dit kan door middel van het nabootsen van klimatologische omstandigheden in een gecontroleerde ruimte, of door het product fysiek te belasten. Bekijk de video over testen en Quality Control maar eens, waaruit wederom blijkt hoe sterk het glas van onze schermen is. Daarmee houden wij onszelf scherp, maar het vooral om het feit dat wij met een gerust hart een kwaliteitsproduct in de markt zetten.

 naar QUALITY CONTROL

Contact gegevens

Adres:    Eemdijk 39-A
Telefoon +316-13253119
Email info@artifence.com
web www.artifence.com

 

CONTACT

 

Volg ons

Geïnspireerd worden en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe producten, events en handige tips? Volg dan onze social media kanalen!

DEALERS

bent u geinteresseerd om wederverkoper te worden van artifence schermen, klik dan op de link.

 

 

DEALER WORDEN