VEELGESTELDE VRAGEN

ALLE VRAGEN

Wat is de prijs van Artifence schermen?
Voor een basic uitvoering van de horizontale geïnstalleerde variant is de prijs €. 399,- per scherm (is €. 220,- per m¹). Deze prijs is inclusief 21% BTW en exclusief transport en/of installatiekosten. De palen zijn hierbij nog niet inbegrepen, deze zijn los bij te bestellen.

Indien u een bijzondere situatie heeft waarbij specifiek maatwerk nodig is dan kunt u kiezen voor de luxe lijn. Op basis van uw ingemeten afstanden zal onze dealer een advies uitbrengen en een passende offerte maken. De eventueel benodigde passtukken worden dan in onze fabriek op maat gemaakt en pasklaar tegen meerprijs geleverd. Meer prijsinformatie hierover vind u bij het assortiment.

Levert u ook verlichting bij de schermen?

Wij leveren speciale LED modules die volledig geïntegreerd kunnen worden in het frame van zowel de BASIC, LUXE en FLEX lijn (uitgezonderd de mobiele flex lijn, i.v.m. stroomvoorziening) De meeste LED systemen leveren uitsluitend RGB kleuren. Hiermee kan nagenoeg iedere kleur ingesteld worden, echter zal het witte licht altijd een “koude” uitstraling hebben. Onze schermen zijn uitgevoerd met RGBW verlichting. Die extra “W” staat voor “warm wit”. Dit is wit licht met een natuurlijke en warme uitstraling, wat de sfeer zeker ten goede komt.

Hoe kan ik de verlichting inschakelen?

De bediening van het LED licht kan via de meegeleverde Wifi afstandbediening of via een App op uw mobiele telefoon. De energiezuinige LED verlichting is dimbaar maar geeft op vol vermogen zoveel licht dat het inbraakwerend functioneert, wat uw veiligheid ten goede komt.

Wat is de prijs van de LED licht modules?

De LED licht modules zijn speciaal gemaakt voor onze schermen. Naast de juiste lengtemaat en installatiemogelijkheid, is de verlichting tevens geschikt gemaakt voor exterieur toepassingen. Een speciale siliconenafdichting in combinatie met een beschermende behuizing zullen de het systeem beschermen tegen invloeden van buitenaf. De prijs ligt rond de €. 90,- per scherm. Hierbij is nog geen rekening gehouden met de transformator voor de stroomvoorziening, de waterdichte ontvanger en de afstandbeding, maar deze kosten zijn eenmalig en liggen rond de €. 245,- 

Kunt u de schermen voor ons plaatsen?

Voor plaatsing en installatie kunt u contact opnemen met onze dealers. Zij zijn goed geïnformeerd over de mogelijkheden voor maatwerk en kunnen al uw vragen beantwoorden en daarmee u van gedegen advies voorzien. Op onze website kunt u het dealeroverzicht vinden. Mocht u niets vinden, neem dan gerust contact met ons op.

Indien gewenst kunt u, bij voldoende technische vaardigheden, de plaatsing van de Basic lijn schermen in eigen beheer doen. Hiervoor kunt u op deze website duidelijke installatie tekeningen downloaden. Voor extra uitleg kunt u ook een video bekijken waar de montage stap voor stap toegelicht wordt.

Zijn Artifence schermen milieu vriendelijk?
Artifence schermen zijn zeer milieu vriendelijk. De toegepaste materialen zijn 100% recyclebaar. Het omsmelten van bijvoorbeeld aluminium kost slechts 5% van de oorspronkelijke energie die nodig is om primair aluminium te produceren. Daarnaast beland er niets op de alsmaar door de welvaart groeiende afvalberg. Bij het recyclen van glas zorgt de inzet van 1 kilo glasscherven voor een besparing van 1,2 kilo aan primaire grondstof. Daarnaast wordt met iedere 10% scherveninzet nog eens tot 3% aan benodigde energie voor het productieproces bespaart. Deze lagere energiekosten zorgen voor een reductie van CO2 uitstoot van maar liefst 60%.
Zijn Artifence schermen duurzaam?

Zowel glas als aluminium zijn extreem duurzaam. Glas heeft unieke eigenschappen die het materiaal inert maken. Hierdoor is glas bestand tegen vele soorten chemicaliën, zuren en basen. De oudste glazen voorwerpen die archeologen hebben gevonden, dateren van 5.000 jaar voor Christus. Hiermee lijkt glas haast “eindeloos” en heeft zich als duurzaam materiaal bewezen. Aluminium heeft als eigenschap dat zich van nature een beschermende oxidelaag vormt. Meer informatie hierover kunt u vinden bij de link duurzaam.

Zijn Artifence schermen breekbaar?
De glazen elementen voor Artifence schermen worden uit veiligheidsglas geproduceerd. De basic lijn heeft 8mm glasdikte, de luxe lijn maar liefst 12mm! Om de breukresistentie te laten toenemen en voor het verhogen van de veiligheid in het geval van breuk, worden alle glazen elementen thermisch gehard. Tijdens het hardingsproces worden de eigenschappen van het glas gemanipuleerd waardoor het glas maar liefst tot 6 keer sterker wordt. Dit glas is haast onbreekbaar. Mocht en onverhoopt toch breuk optreden dan zal het glas in kleine niet snijdende korrels breken, waardoor het risico op persoonlijk letsel aanzienlijk gereduceerd wordt. Dit proces verloopt geheel volgens Europese richtlijnen voor veiligheidsglas. Neem gerust een kijkje bij onze ontwikkeling
Zijn Artifence schermen sterk?
De constructie van de dragende delen is gemaakt uit een sterke aluminium legering. Ook de dikte van het materiaal is ruimschoots berekend. Indien de verbindingen volgens voorschriften worden aangebracht, zijn deze ook van zeer hoge weerstand tegen schuif-en trekkrachten. Daarnaast wordt uitsluitend  gehard veiligheidsglas toegepast, wat haast onbreekbaar is. In de praktijk heeft het product zich ook al bewezen. Op diverse buitenlocaties in ons land staan opstellingen in open gebieden. Deze hebben al meerdere keren te maken gehad met de, in toenemende mate extreme, stormen en hoosbuien. Ook tijdens de meest recente storm op 18 januari 2018 (die alle records van de afgelopen eeuw brak en alleen al in Nederland voor 50 miljoen euro aan schade veroorzaakte)  heeft dit totaal geen problemen of schades opgeleverd.
Zijn Artifence schermen veilig?
Naast de veiligheidsaspecten op het gebied van sterkte, duurzaamheid en breekbaarheid, geven Artifence schermen ook persoonlijk veiligheid. Indien toegepast als erfafscheiding zullen glazen schermen niet uitnodigend zijn om overheen te klimmen. Tevens maakt de optionele LED verlichting iedere poging tot inbraak zichtbaarder.
Kan mijn bedrijfslogo in het glas?
Indien u kiest voor Artifence schermen bij uw bedrijfsruimte, kantoor of horecagelegenheid, dan kunnen wij op verzoek bedrijfslogo’s of beeldmerken in het transparante glas aanbrengen. Eventueel aangebracht LED licht geeft in het donker een extra effect waardoor de afbeelding geaccentueerd wordt.
Vragen Artifence schermen veel onderhoud?
Gezien de samenstelling van de materialen zijn Artifence schermen, bij normaal gebruik,  nagenoeg onderhoudsvrij. Het is wel aan te raden periodiek visuele controles uit te oefenen. Deze controle zal bestaan uit het waarnemen van afwijkingen die na oplevering van de schermen niet aanwezig waren. Hierbij valt te denken aan beschadigingen die ontstaan zijn door invloeden van buitenaf, zoals stootschade of vandalisme. Kijk even bij onderhoudstips.
Hoe moet ik de schermen schoonmaken?
Zowel het glas als het aluminium dient, afhankelijk van de situatie en uw eigen voorkeur, (half)jaarlijks gereinigd te worden (zie hiervoor de onderhoudstips).
Is een (glazen) schutting verzekerd?
De schutting hoort officieel bij het huis zelf en valt onder je opstalverzekering. Eventuele schade kun je dan claimen bij je opstalverzekeraar. Is de schutting van de buren beschadigd door de barbecue? Dan is het natuurlijk extra vervelend. De buren kunnen de schade claimen op hun woonverzekering. De verzekeraar kan vervolgens de schade wel weer op jou verhalen, omdat jij de veroorzaker bent. Die schade is gedekt door jouw aansprakelijkheidsverzekering  (bron: independer.nl). Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze uitspraken, daar tussentijdse wijzigingen kunnen optreden. Wij adviseren u dan ook bij uw verzekeraar waar uw opstalverzekering loopt informatie over dit onderwerp in te winnen.
Wat is de levertijd van de schermen
Na acceptatie van de opdracht gaan wij uw bestelling verwerken. De levertijd van onze basic lijn schermen is 2-3 weken. De levertijd van de luxe lijn is afhankelijk van de complexiteit van de bestelling. Indien uw opdracht veel bewerkingen vereist, zoals specifieke RAL kleur of aanpassingen in de afmetingen, zal de levertijd toenemen. De levertijd is dus situatie afhankelijk, maar over het algemeen geldt; schermen volgens klantspecificatie ca. 4-6 weken.
Kan ik het systeem zelf plaatsen?
Dan kan voor de basic lijn. U dient te beschikken over voldoende technische basiskennis en vaardigheden om de plaatsing van het systeem in eigen beheer uit te voeren. Tevens dient u het juiste gereedschap te gebruiken om de installatie verantwoord uit te voeren. Op deze website kunt u duidelijke installatie tekeningen downloaden. Voor extra uitleg kunt u ook een video bekijken waar de montage stap voor stap toegelicht wordt. Mocht u over voldoende kennis beschikken en de installatie liever niet in eigen beheer doen, dan kunt u contact met onze dealers opnemen voor advies en voorlichting.
Levert u ook deuren?
Artifence biedt de mogelijkheid een poortdeur in stijl te laten aansluiten bij de erf afscheiding. Deze poortdeur is opgebouwd uit een aluminium frame met glazen elementen in dezelfde stijl als de glazen schermen. De deur kan met afsluitbaar slot geleverd worden en tevens in uw voorkeurskleur. De installatie van de paal waaraan de deur bevestigd wordt, vereist wel extra betonfundatie. Hierover zijn onze dealers goed geïnformeerd.
is er een oplossing om een hoek bij een terras af te schermen?

Artifence heeft speciale hoekpalen beschikbaar die naadloos bij het systeem aansluiten. Deze palen maken het mogelijk een hoek van 90 graden in de glaswand aan te brengen. De fundatie van deze paal vereist wel een extra zware betonfundatie, zodat deze stabiel staat. Hierover kunt u informatie inwinnen bij onze dealers.

Kan ik de schermen ook zelf inkorten?
Dat kunt u doen bij de basic lijn, doch uitsluitend de aluminium delen. Het glas kunt u zelf niet aanpassen, echter maakt de modulaire opbouw het systeem flexibel. Door het weghalen van een glaslamel kunt u de horizontale configuratie vrij gemakkelijk in hoogte aanpassen en de verticale configuratie in de lengte. Door de aluminium tussenliggers (tussen de palen) aan te passen op de resterende glasdelen, is de breedte (verticale configuratie) of de hoogte (horizontale configuratie) variabel. Kijk even bij de uileg over het systeem.
Levert u ook het glas op maat?

Voor de basic lijn leveren wij uitsluitend standaard glas afmetingen. Het modulaire opbouwsysteem bij de verticale configuratie maakt het mogelijk met dit standaard glas iedere gewenste lengte van de totale glaswand te realiseren. De horizontale configuratie is in eigen beheer op iedere hoogte aan te passen. Raadpleeg hiervoor de link “systeem” op de website. De luxe lijn is ook gebaseerd op standaard maten uit het modulaire opbouwsysteem, echter leveren wij ook passtukken (voor horizontale configuratie)  op klantspecificatie om op de juiste totaallengte van de glaswand uit te komen. In verband met windbelasting is de maximale hoogte voor beide systemen 1800mm.

Kunnen de schermen ook op beton of asfalt geplaatst worden?
De schermen kunnen met behulp van speciaal behandelde binnenframe in zachte grond geplaatst worden. Er moet wel voldoende fundatie gemaakt te worden, raadpleeg onze handleiding. Tevens kan de constructie van speciale steunen voorzien worden die plaatsing op harde ondergrond (beton) mogelijk maakt. Het type ondergrond kunt u bij de bestelling opgeven, zodat de juiste materialen geleverd worden. Het plaatsen op asfalt is niet mogelijk, daar dit materiaal te zacht is. Indien uw keuze op zachte ondergrond is, worden de binnenframes meegeleverd en kunt u deze tijdens de plaatsing met het buitenframe assembleren.
Mogen de schermen ook op een dakrand of balkon geplaatst worden?
Er bestaan wettelijke regels ten aanzien van beglazing in bouwconstructies. Dit heeft vooral te maken met veiligheid. Specifieke NEN Normen indiceren de juiste beglazing voor iedere toepassing. Hierdoor is het bijvoorbeeld, in verband met z.g. doodvalveiligheid,  niet toegestaan enkel laags thermisch gehard glas als balustrade glas te gebruiken op verdiepingsvloeren. Artifence schermen bestaan uit enkellaags thermisch gehard glas, wat dus betekent dat onze schermen uitsluitend op gelijkvloerse situaties geplaatst mogen worden. Voor ongelijkvloerse situaties met hoogteverschillen moet gelamineerd (gehard) glas gebruikt worden. Ook hiervoor gelden zeer uiteenlopende voorschriften. Aan de hiervoor vermelde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Artifence aanvaard geen aansprakelijkheid voor zowel directe als indirecte schade ontstaan door of verband houdende met hiervoor vermelde informatie. Wij adviseren locaal informatie en advies over dit onderwerp in te winnen bij gespecialiseerde instanties.
Kan ik de kleur uitkiezen?
De basic lijn is alleen verkrijgbaar in de standaard kleur(antraciet grijs (RAL 7016)  met uitsluitend 8mm dik glas. Voor de luxe lijn kunnen de aluminium delen in nagenoeg iedere gewenste RAL kleur geleverd worden. De luxe lijn wordt uitsluitend met 12mm dik glas geleverd.
Zijn de schermen bestand tegen vorst?
Bij toepassing van de voorgeschreven materialen zijn de schermen vorstbestendig. Tevens is het een voorwaarde dat er aan de installatievoorschriften is voldaan. De LED verlichting functioneert normaal tot – 25 graden onder nul.  
Kan ik het LED licht aansluiten op een 220V kabel of het lichtnet?
Artifence LED verlichting kun je uitsluitend aansluiten op een meegeleverde 24 volts transformator. Rechtstreeks op 220V aansluiten zal onherstelbare schade veroorzaken en gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Raadpleeg hiervoor het verwerkingsadvies in de installatie handleiding voor het LED licht.
Moet ik nog voor de installatie extra montage materialen kopen?
Ieder scherm wordt compleet geleverd met de montage materialen. In de handleiding staat een overzicht van de benodigde onderdelen, dit kunt u voor aanvang even controleren. Ook staan de benodigde gereedschappen vermeld. Er is echter één speciaal gereedschap nodig, n.l. de popnageltang. Deze tang is aangepast op het werk, waardoor de speciale breedte van de kop het mogelijk maakt popnagels aan te brengen aan de inwendig zijde van de profielen. De tang kunt u bij uw bestelling opgeven of vraag ernaar bij een verkooppunt.
Ik heb moeite een houten schutting te plaatsen. Zijn uw schermen makkelijker qua montage?
Een houten schutting valt in de categorie “makkelijk”. Indien u daar een fout mee maakt, kunt u de zaag erin zetten of iets bijschaven. Artifence schermen plaatsen valt in de categorie “gemiddeld moeilijk”. U moet nauwkeurig te werk gaan en de aangegeven werkvolgorde in de handleiding exact volgen. Het glas is op z’n kwetsbaarst tijdens de montage, dus hier moet ook voorzichtig mee omgegaan worden.
Ik wil graag mijn bestelling afhalen bij de fabriek. Kan dat?
Helaas zijn onze productie locatie en organisatie er niet op ingericht om afhaalorders te verwerken. Wij werken voor de distributie met vaste partners volgens vaste schema’s naar onze verkooppunten. Binnen Nederland is het mogelijk, in overleg met het verkooppunt, de goederen direct bij de gebruiker of installateur af te leveren.
Ik wil een paar gewone LED lampen op uw LED modules aansluiten. Mag dat?
Nee, dit is niet mogelijk. Dit kan gevolgen hebben voor de belasting van de transformator en de maximale kabellengtes. Hierdoor kan het totale systeem slecht gaan functioneren.
De afstand tussen de schermen en het stopcontact is 100 meter, kan ik zoveel kabel leggen?
Nee, deze afstand is te lang voor een goed werkende stroomvoorziening. Hoe langer de kabel, des te hoger de spanningsval. Om deze uitdaging zo goed mogelijk aan te gaan, hebben wij gekozen voor een 24 volts systeem en extra dikke voedingsdraden (4 mm²). Hierdoor kunnen vrij grote afstanden overbrugt worden, echter hangt dit ook af van het aantal LED modules die erop aangesloten zijn. Hoe meer “verbuikers” hoe korte de kabel. Om een algemene indicatie te geven kunt u het volgende aanhouden:

bij 4 schermen   = 4 LED modules        50 meter kabel maximaal

bij 8 schermen   = 8 LED modules        25 meter kabel maximaal

bij 12 schermen = 12 LED modules        15 meter kabel maximaal

Ik wil twee schermen los van elkaar plaatsen, hoe leg ik de LED aan?
Bij twee losstaande schermen dient u de voedingsdraden parallel te schakelen naar ieder afzonderlijk scherm. In beide schermen moet dan 1 ontvanger geplaatst worden. Beide ontvangers kunnen aangemeld worden op 1 afstandbeding. Zie hiervoor LED installatie.
Wat moet ik doen als het LED licht wel brand maar niet op signaal reageert?
Controleer eerst de batterijen van de afstandbediening. Als dat niet werkt, haal dan de stekker van de transformator uit het stopcontact, wacht 10 seconden en stop hem weer terug. Mocht dat ook geen verbetering brengen, controleer dan de stekker verbinding tussen de ontvanger en de eerste LED modules. Even losmaken, visueel controleren en weer vastzetten. Als dat niet werkt, neem contact op met het verkooppunt waar u de schermen gekocht heeft.
Is de LED verlichting waterdicht
De LED modules zijn spatwaterdicht en worden rondom beschermd door de behuizing. Voor normale weersomstandigheden is dat voldoende, echter is het niet de bedoeling dat u met de tuinslang of hogedrukspuit volop water op de LED behuizing gaat sproeien. Kijk voor de juiste schoonmaak methoden op onderhoudstips.  
Wat valt onder garantie?
Wij geven vier jaar garantie op de frames, rubbers, plastics. Twee jaar garantie op de poeder coating en het LED licht systeem. Deze garantie is van toepassing mits alles is gemonteerd volgende de instructies van de handleiding. Wanneer in het systeem componenten worden gebruikt die niet van Artifence afkomstig zijn, vervalt het recht op garantie. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan gecommuniceerde branduren van LED licht. In geval van een vervangend product kan alleen gedurende de rest van de reeds lopende termijn nog aanspraak worden gemaakt op de garantie. Houd er bij de installatie rekening mee dat de componenten bereikbaar zijn voor vervanging; dit geldt voor frames, glas, LED modules, transformators, bedrading en connectors.

Staat je vraag er niet bij?

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op!

CONTACT